E-peil 2016

De nieuwe wettelijke E-peileis voor iedere nieuwbouwwoning bedraagt vanaf 2016 E50 ipv E60.

Ook wordt vanaf 1 januari 2016 de maximale U-waarde (= warmtedoorgangscoëfficiënt) van enkele constructiedelen verstrengd. Vloeren, muren, daken mogen vanaf nu een maximale U-waarde van 0.24 W/m²K hebben.  Van de vensters mag de U-waarde maximaal 1,50 W/m²K zijn.

 


Charter der Woningbouwers

charter-der-woningbouwers

 

Met trots kunnen wij melden lid te zijn van het charter, dat u als bouwheer een pak garanties biedt en uw belangen maximaal beschermd zijn.  

Als lid van het Charter dienen wij aan een aantal voorwaarden te voldoen:

Ze zijn officieel erkend in categorie D, op zijn minst in klasse 2. Op die manier bewijzen dat ze op technisch, economisch en financieel vlak een gezonde onderneming zijn;

Ze engageren zich uitdrukkelijk om de bepalingen van de wet Breyne na te leven, waardoor u als bouwheer een heleboel wettelijke beschermingen geniet;

In geval van betwisting zullen ze eerst proberen tot een minnelijke schikking te komen via een erkend en dus neutraal bemiddelaar.

 


 

De voordelen van zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen De Vlaamse Overheid wil dat elke Vlaming tegen 2020 in een energiezuinige woning leeft. Een van de oplossingen om dat te bereiken zijn zonnepanelen. Er zijn veel voordelen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Natuurlijk is het een flinke investering, maar dat is eenmalig. Na de investering heeft u alleen nog maar voordelen van de zonnepanelen. Enkele voordelen staan hieronder uitgeschreven.

 


 

 Energiepremies 2016

brochure energiepremies vlaanderen 2016
In 2016 krijgt u nog steeds heel wat premies als u uw woning energiezuiniger wil maken. De meest populaire investeringen zijn dakisolatie, muurisolatie en de plaatsing van isolerende beglazing. Eerder publiceerde wij al een overzicht van energiepremies van de netbeheerders voor bestaande woningen in 2016 en premies voor nieuwbouwwoningen. Alle premies werden nu ook gebundeld in een overzichtelijke brochure ‘Premies en leningen voor energiebesparing in Vlaanderen’. Opgelet: vanaf medio 2016 worden een aantal premies gewijzigd. Nu al is duidelijk dat een aantal premies langzaam zullen afgebouwd worden, bv. de premie voor dakisolatie.
U kunt deze gratis downloaden of bestellen via www.energiesparen.be/publicaties

Handige tip om energie te besparen

Energie kost almaar meer geld. Energie verspillen willen we daarom vermijden. iungo kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. Dankzij dit apparaat betaal je nooit meer een cent teveel.

Het kleine apparaat hang je in de meterkast. iungo is aangesloten op de energie/gasmeter, de watermeter of bijvoorbeeld de bruto productiemeter van de zonnepanelen. Via een computer, tablet of smartphone heb je toegang tot het dashboard. Daar krijg je een inzicht over je eigen verbruik, de energieproductie, de teruglevering en de automatische besparingsacties. Die acties kun je zelf gericht plannen. Zo ga je energieverspilling (sluipverbruik) tegen. Zelf verbruikt iungo amper iets (1,5 Watt).